Op vakantie in het corona tijdperk

Op vakantie in het corona tijdperk

Fairway Golftravel biedt de grootst mogelijke flexibiliteit ingeval de reis geen doorgang kan vinden als gevolg van de maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de reis om te boeken of in zijn geheel te annuleren waarbij u vrij bent om te kiezen voor een voucher of restitutie van uw reissom.


Voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2022:

Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2022 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje).

U KUNT IN DAT GEVAL KIEZEN TUSSEN OMBOEKEN VAN DE REIS, EEN VOUCHER OF TERUGGAVE VAN DE GEHELE REISSOM !
Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.

Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte.
Er zijn afwijkende voorwaarden voor groepsboekingen. (+ 8 pers.)
Fairway Golftravel bekijkt het reisadvies 7 dagen voor vertrek.
Indien u de reis annuleert wegens redenen die geen verband houden met de Covid-19 pandemie gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Bezoek aan ons kantoor
Een deel van de medewerkers van Fairway Golftravel werken vanuit huis.
Een bezoek aan ons kantoor is mogelijk na afspraak.
Tel: 0251 674430  -    E-mail: reservations@fairwaygolftravel.nl

ALGEMEEN

Inreisbeperkingen:

Per bestemming kunnen afzonderlijke reisbeperkende maatregelen gelden.
Check voor u op vakantie gaat welke formulieren u nodig heeft. Uiteraard informeert Fairway Golftravel u hierover als onderdeel van uw reispapieren. Zie ook hieronder bij “Reizen inclusief vlucht & veilig vliegen”.

Indien u ter plaatse positief test op Covid-19, moet u in quarantaine op de plaats van bestemming. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact met uw reisverzekering voor informatie of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugreizen naar Nederland totdat uw klachten zijn verdwenen en u negatief test op Covid-19.

Hotels kunnen maaltijden in aangepaste vorm of op alternatieve locaties aanbieden.

Ook in de hotels kunnen op bepaalde plaatsen specifieke hygiëneregels gelden, waaronder het verplicht dragen van mondkapjes.

De schoonmaak van de hotelkamer of appartement kan op aangepaste wijze worden uitgevoerd.

Let op:

De reiziger is ten allen tijde altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, in het bijzonder inzake COVID-19.
Ook dient u zorg te dragen voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten. Uiteraard bent u ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van de (lokale) regels inzake Covid-19.
Houd hierbij ook altijd de website van http://www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor actuele informatie.
Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien.
De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
U kunt aanvullende informatie vinden op de website van het RIVM en op de website nederlandwereldwijd.nl.
De regels en voorschriften kunnen per dag wijzigen, daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven van de maatregelen die in Nederland en in het land van bestemming gelden.
U mag ook uiteraard altijd bellen met Fairway Golftravel (0251 674430).

U bent ook ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste formulieren en registraties.

ANNULERINGEN & VOUCHERS

Nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2022
Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2022 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje). U kunt in dat geval kiezen tussen omboeken, een voucher of restitutie van de gehele reissom. Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.
Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte. Voor groepsboekingen. (+ 8 pers.) worden specifieke afspraken gemaakt bij het maken van de reserveringen.

Vluchten (Transavia)
Indien Fairway een Transavia vlucht voor u heeft gereserveerd en deze wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij kan de vlucht gratis worden omgeboekt naar een nieuwe periode – OF - er kan een verzoek worden ingediend bij Transavia voor creditering van het betaalde ticket inclusief bagagekosten.

Op verzoek kan voor Transavia vluchten ook een ticket in het Flex of Plus Tarief worden gereserveerd. Bij het Flex tarief kunt u de vlucht tot 12 uur voor vertrek omboeken naar een andere datum (max. 1 jaar). Bij het Plus tarief  is het vervoer van 1 koffer tot 20 kg inbegrepen. Daarnaast kan de vlucht dus tot 14 dagen voor vertrek kosteloos worden omgeboekt (bestemming + reisdatum).
Voor beide type tickets geldt dat een prijsverschil met het standaard ticket mogelijk is en dient het eventuele tariefsverschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe vlucht wel te worden voldaan.
Fairway Golftravel treedt op als bemiddelaar tussen u en de betreffende airline.  De vervoersvoorwaarden van Transavia zijn van toepassing op uw vluchtboeking.

Vluchten (overige maatschappijen)
Indien Fairway een ticket reserveert bij een andere maatschappij als Transavia wordt u vooraf geïnformeerd over de actuele voorwaarden van de betreffende maatschappij.

Annuleringen (standaard regels)
Standaard annuleringskosten bij annulering door de reiziger
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
- bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling (met een min. van 10 % van de reissom)
- bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 7de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 7de kalenderdag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5e dag tot vertrekdag of later: de volledige reissom.

Afwijkende annuleringsregels gelden bij:
- Aangekochte vliegtickets en bagage: 100 % annuleringskosten
- Groepen (vanaf 10 deelnemers) & proreizen: Na inschrijving 100 % van het arrangement; tenzij anders vermeld in de boekingsbevestiging
- Sommige leveranciers hebben afwijkende annuleringskosten
Algemene voorwaarden - klik HIER
- Fairway Golftravel treedt op als bemiddelaar tussen de klant en de accommodatieverschaffer

Alle arrangementen zijn slechts voorbeelden – bel of mail voor een reis op maat
Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken