Op vakantie in het corona tijdperk

Op vakantie in het corona tijdperk

U wilt graag een nieuwe golfvakantie reserveren om, indien reizen weer mogelijk en toegestaan is, gebruik te kunnen maken van de beste aanbieding en gunstige starttijden te kunnen boeken.
Fairway Golftravel biedt de grootst mogelijke flexibiliteit ingeval de reis geen doorgang kan vinden als gevolg van de maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de reis om te boeken of in zijn geheel te annuleren waarbij u vrij bent om te kiezen voor een voucher of restitutie van uw reissom.


Voor nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2021:

Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2021 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje).

U KUNT IN DAT GEVAL KIEZEN TUSSEN OMBOEKEN VAN DE REIS, EEN VOUCHER OF TERUGGAVE VAN DE GEHELE REISSOM !
Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.

Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte.
Er zijn afwijkende voorwaarden voor groepsboekingen. (+ 8 pers.)
Fairway Golftravel bekijkt het reisadvies 7 dagen voor vertrek.
Indien u de reis annuleert wegens redenen die geen verband houden met de Covid-19 pandemie gelden de standaard annuleringsvoorwaarden.

Bezoek aan ons kantoor
Alle medewerkers van Fairway Golftravel werken vanuit huis.
Een bezoek aan ons kantoor is vooralsnog niet mogelijk. Uiteraard zijn we per e-mail en telefoon te bereiken.
Tel: 0251 674430  -    E-mail: reservations@fairwaygolftravel.nl


Uw vakantie ziet er vanwege de algemene en lokaal geldende Covid-19 maatregelen iets anders uit dan u gewend bent.
Wees goed voorbereid zodat u straks onbezorgd op vakantie kunt gaan.
Hieronder uitgebreide informatie, een aantal tips en aandachtspunten.

ALGEMEEN

Invullen gezondheidsverklaring RIVM:
Om te mogen reizen naar het buitenland verplicht het RIVM alle reizigers een gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring moet elke reiziger (dus ook kinderen) altijd bij zich hebben tijdens de hele reis. Dit geldt voor elk type reis, ongeacht het vervoer. De verklaring moet uiterlijk 24 uur voor vertrek worden ingevuld en uitgeprint. U kunt HIER de gezondheidsverklaring downloaden.

Los van de test geldt een dringend advies om bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan geldig.

Inreisbeperkingen:
Per bestemming kunnen afzonderlijke reisbeperkende maatregelen gelden.
Check voor u op vakantie gaat welke formulieren u nodig heeft. Uiteraard informeert Fairway Golftravel u hierover als onderdeel van uw reispapieren. Zie ook hieronder bij “Reizen inclusief vlucht & veilig vliegen”.

Tijdens de gehele reis is het houden van voldoende afstand, voor zover mogelijk, noodzakelijk.

Indien u positief test op Covid-19, moet u in quarantaine op de plaats van bestemming. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact met uw reisverzekering voor informatie of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugreizen naar Nederland totdat uw klachten zijn verdwenen en u negatief test op Covid-19.

Hotels kunnen maaltijden in aangepaste vorm of op alternatieve locaties aanbieden. Maaltijden in buffetvormen zijn niet mogelijk. Er kan een systeem worden toegepast waarbij maaltijden op vaste tijden dienen te worden gebruikt waarbij vooraf een maximale tijdsduur wordt aangegeven. Dit zal waarschijnlijk worden gecombineerd met een reserveringssysteem.
Groepen die niet bestaan uit leden van hetzelfde huishouden kunnen de maaltijden niet aan dezelfde tafel gebruiken.

Ook in de hotels kunnen op bepaalde plaatsen specifieke hygiëneregels gelden, waaronder het verplicht dragen van mondkapjes.

De schoonmaak van de hotelkamer of appartement kan op aangepaste wijze worden uitgevoerd.

Op de golfbanen is het gebruik van buggy´s niet altijd mogelijk voor twee personen. Dit varieert per bestemming en golfbaan. Wij informeren u over de regels en mogelijkheden.

Het is niet toegestaan meer dan 10 minuten voor de starttijd op de golfbaan te arriveren.

Op de golfbaan is het niet toegestaan om de vlaggenstok aan te raken.

U dient op de golfbaan een onderlinge afstand van 2 stoklengtes in acht te nemen.

Betalingen zijn alleen per pin of via een overboeking mogelijk, contante betaling is op veel plaatsen niet mogelijk.


Golf in Nederland (vanaf 15/12/2020)
Golf mag alleen met maximaal tweetallen (volwassenen) in een flight worden gespeeld. Deze restrictie geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar.
Alle horeca op de golfbanen is gesloten. Er zijn geen uitzonderingen. Een afhaalbalie is wel toegestaan.
De golfshop is gesloten, de receptie mag nog wel open. Douches en kleedkamers zijn gesloten, toiletten zijn toegankelijk.
Vanaf 1 december is het in Nederland voor personen vanaf 13 jaar verplicht een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. In het openbaar vervoer was dit al eerder verplicht.

Let op:
De reiziger is ten allen tijde altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen, in het bijzonder inzake COVID-19.
Ook dient u zorg te dragen voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten. Uiteraard bent u ook zelf verantwoordelijk voor het naleven van de (lokale) regels inzake Covid-19.
Houd hierbij ook altijd de website van http://www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor actuele informatie.
Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien.
De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
U kunt aanvullende informatie vinden op de website van het RIVM en op de website nederlandwereldwijd.nl.
De regels en voorschriften kunnen per dag wijzigen, daarom is het belangrijk op de hoogte te blijven van de maatregelen die in Nederland en in het land van bestemming gelden.
U mag ook uiteraard altijd bellen met Fairway Golftravel (0251 674430).

REIZEN MET VLUCHT + VEILIG VLIEGEN

Zorgt u er a.u.b. voor dat u aan de toegangseisen voldoet die gelden op de plaats van bestemming en dat u de juiste documenten bij u heeft voor uw vlucht. Wanneer u niet over de juiste documenten beschikt kunt u niet mee op de vlucht.

Voor vertrek van de vlucht:
1. controleer voor vertrek de toegangseisen en het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op www.nederlandwereldwijd.nl.
2. voor vluchten van, naar of via een Nederlandse luchthaven dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. U hoeft geen geprint document meer mee te nemen. De vragen worden voorgelegd bij de check-in balie.
3. voor alle reizigers die in Nederland aankomen is vanaf 29 december een negatieve PCR-test verplicht.

Verplichte negatieve PCR-test (vanaf 29 december 2020)
Voor alle reizigers die naar Nederland reizen, 13 jaar en ouder, geldt vanaf 29 december 2020 dat zij in het bezit moeten zijn van een negatieve PCR-test. De tijd tussen het moment van afname van de test en de aankomst in Nederland, mag maximaal 72 uur zijn. De testuitslag moet bekend zijn voordat iemand naar Nederland vertrekt en moet in het Engels, Duits, Frans, Spaans of Nederlands opgesteld zijn. Een sneltest of andere type test dan de PCR test is niet toegestaan.

Voor vertrek zal de negatieve PCR-test op 5 punten worden gecontroleerd:
• Type test: dit moet een moleculaire PCR-test zijn en een test op Sars-Cov-2/COVID-19. Een ander type test, inclusief een sneltest, is niet geldig;
• Testresultaat: moet negatief (of niet gedetecteerd) zijn;
• Voor- en achternaam: overeenkomstig met het paspoort;
• Datum en tijd van afname van de test: De test is maximaal 72 uur oud bij aankomst in Nederland;
• Gegevens instituut of laboratorium dat de test afnam.

Let op! Vertrekt u vanuit een land buiten de Europese Unie / niet Schengen land? Dan heeft u naast een negatieve PCR-test ook een fysieke ondertekende verklaring nodig. Dit moet een geprint document zijn.

Het laatste nieuws van de Rijksoverheid inzake de Covid-19 pandemie kunt u HIER lezen. (link pagina rijksoverheid)

Vanwege de controle op de documenten kunt u niet online inchecken voor een vlucht naar Nederland.
Naast de PCR-test met negatieve uitslag, bent u verplicht het ‘Negative test declaration’ formulier in te vullen en ondertekend uitgeprint bij u te hebben tijdens uw reis terug naar Nederland. Het formulier kunt u HIER downloaden. De test moet maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland afgenomen zijn. De kosten voor het uitvoeren van deze test zijn voor uw eigen rekening. De verplichting van de test geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Los van de test blijft de verplichting om bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan geldig.

In het geval dat u positief test op COVID-19, moet u in quarantaine op de bestemming. Mochten hier kosten uit voortkomen, dan zijn deze voor uw eigen rekening. Neem contact met uw reisverzekering voor informatie of deze kosten onder uw verzekering vallen. U mag niet terugvliegen naar Nederland totdat uw klachten zijn verdwenen en u negatief test op corona.

Vaak moet u ook extra formulieren invullen aan boord. Stop daarom voor vertrek alvast een pen in de handbagage.
Per bestemming gelden afzonderlijke regels en in te vullen formulieren cq registratiemethodes; zie ook regels per land: transavia.com/nl-NL/reisvoorwaarden/

U bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk voor het invullen van de juiste formulieren en registraties.
Op de luchthaven ligt de nadruk op afstand houden. Er is meer personeel aanwezig en zijn er speciale looproutes voor inchecken en controle punten. Houd rekening met een beperkte opening van restaurants of winkels. Raadpleeg voor vertrek de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor de meest actuele informatie.

Voor vertrek van de vlucht vindt er een screening plaats van de passagiers door de luchtvaartmaatschappij, waaronder het uitwendig meten van de lichaamstemperatuur en een gezondheidscheck. In verband met de extra controles adviseert de luchtvaartmaatschappij minimaal 3 uur voor vertrek in te checken.

Op het vliegveld en in het vliegtuig is het gebruik van mondkapjes verplicht. Het is verstandig hierop voorbereid te zijn door voldoende mondkapjes mee op reis te nemen. Zelfgemaakte mondkapjes zijn niet toegestaan..
Mondkapjes dienen regelmatig gewisseld te worden, het is verstandig voldoende mondkapjes mee te nemen op reis.

In het vliegtuig is er minimale service.

ANNULERINGEN & VOUCHERS

Geboekte reizen met boekdatum tot en met 31/12/2020
Indien uw golfreis geen doorgang kan vinden vanwege de gevolgen van de uitbraak van het corona virus ontvangt u een Corona voucher. De waarde van de voucher is gelijk aan de door u betaalde reissom (minus administratiekosten en eventuele premie voor de betaalde annuleringsverzekering)
De voucher is 1 jaar geldig na datum van uitgifte. Dit betreft de datum waarop de nieuwe reis wordt gereserveerd, de nieuwe vertrekdatum mag ook na deze periode van 1 jaar vallen.
Indien de reissom voor de nieuwe nog te reserveren vakantie hoger uitvalt wordt het verschil in rekening gebracht.

Nieuwe boekingen gemaakt vanaf 01/01/2021
Boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2021 kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt of geannuleerd indien de reis niet mogelijk is als gevolg van maatregelen in verband met de Covid-19 pandemie, bijvoorbeeld bij sluiting van accommodatie of golfbaan of indien er een negatief reisadvies geldt voor de bestemming (code rood of oranje). U kunt in dat geval kiezen tussen omboeken, een voucher of restitutie van de gehele reissom. Dit geldt voor het complete landarrangement exclusief vliegticket.
Eventuele uitzonderingen worden vermeld in de offerte. Voor groepsboekingen. (+ 8 pers.) worden specifieke afspraken gemaakt bij het maken van de reserveringen.

Vluchten (Transavia)
Indien Fairway een Transavia vlucht voor u heeft gereserveerd en deze wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij kan de vlucht gratis worden omgeboekt naar een nieuwe periode – OF - er kan een verzoek worden ingediend bij Transavia voor creditering van het betaalde ticket inclusief bagagekosten.
Fairway reserveert bij Transavia vanaf 01/01/2021 standaard een ticket in het Flex-tarief bij de arrangementen. 
Deze tickets kunnen tot 48 uur voor vertrek kosteloos worden omgeboekt naar een reis voor dezelfde bestemming op een andere datum.
Op verzoek kan voor Transavia vluchten ook een ticket in het Plus Tarief worden gereserveerd. Bij dit tarief is het vervoer van 1 koffer tot 20 kg inbegrepen. Daarnaast kan de vlucht dus tot 14 dagen voor vertrek kosteloos worden omgeboekt (bestemming + reisdatum).
Voor beide type tickets geldt dat een prijsverschil met het standaard ticket mogelijk is en dient het eventuele tariefsverschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe vlucht wel te worden voldaan.
Fairway Golftravel treedt op als bemiddelaar tussen u en de betreffende airline.  De vervoersvoorwaarden van Transavia zijn van toepassing op uw vluchtboeking.

Vluchten (overige maatschappijen)
Indien Fairway een ticket reserveert bij een andere maatschappij als Transavia wordt u vooraf geïnformeerd over de actuele voorwaarden van de betreffende maatschappij.

Annuleringen (standaard regels)
Standaard annuleringskosten bij annulering door de reiziger
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
- bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling (met een min. van 10 % van de reissom)
- bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 7de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 7de kalenderdag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5e dag tot vertrekdag of later: de volledige reissom.

Afwijkende annuleringsregels gelden bij:
- Aangekochte vliegtickets en bagage: 100 % annuleringskosten
- Groepen (vanaf 10 deelnemers) & proreizen: Na inschrijving 100 % van het arrangement; tenzij anders vermeld in de boekingsbevestiging
- Sommige leveranciers hebben afwijkende annuleringskosten
Algemene voorwaarden - klik HIER
- Fairway Golftravel treedt op als bemiddelaar tussen de klant en de accommodatieverschaffer

Alle arrangementen zijn slechts voorbeelden – bel of mail voor een reis op maat
Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken