Reisverslag van 4 “verslaafde” golfers!!

Reisverslag van 4 “verslaafde” golfers!!

Wij ontvingen een ontzettend leuk reisverlsag van "4 verslaafde golfers" .

 

Zie de linkhieronder voor het volledige verslag inclusief foto's

verslag-Schotland.pdf

 

Reisverslag van 4 “verslaafde” golfers!!


Na maanden voorbereiden in samenwerking met Christa Koning van Fairway Golftravel was het eindelijk zover: Dinsdag 28 juni vertrokken we (Wim, Luc, Frans en ik) naar Schiphol (!) om de vlucht naar Edinburgh te nemen. De uiteindelijke vlucht was maar kort en aan het begin van de middag kwamen we dan ook aan. Auto’s opgehaald en op naar The Watchman Hotel in Gullane, waar we een week zouden verblijven. Onderweg ons vergaapt aan al die verkeerd dus links-rijdenden, maar ook aan de hoeveelheid golfbanen. Na 45 minuten kwamen we aan en vonden ons omringd door golfbanen. Als je op Google Maps kijkt zul je je kunnen voorstellen wat wij zagen: golfbaan naast golfbaan naast golfbaan. De hele kuststrook ligt vol met banen.


Na een relatief rustige nacht, na diverse biertjes zoals Guinness en Estrella, gevolgd door een Full Scottish Breakfast maakten we ons op voor de 1e golfbaan: Glen Golf Club in North Berwick. Een echte linksbaan, maar ook met hoogteverschillen die lastig loopbaar zouden zijn geweest. Op de 1e afslag ging het meteen al verkeerd: 2 afslagen in een (kleine) bunker en 1 midden in de rough en dus onvindbaar. Diegene die goed had afgeslagen kwam met zijn 2e slag in de rough. Een hole zonder punten voor ons allemaal! Uiteindelijk verliep de ronde beter. Geweldige vergezichten en ballen die tientallen meters doorrollen (niet allemaal in de goede richting trouwens). Na afloop terug naar het hotel voor een verdiend biertje. De volgende dag: Gullane nr. 3 (er zijn 3 Gullanes: 1, 2 en 3) een geweldige baan, die alhoewel kort, toch erg lastig bleek door 1) de wind, 2) de rough, 3) de bunkers en 4) de greens. Dus een echte linksbaan!! ’s avonds bespraken we wat we de volgende dag zouden doen. Immers, dat was een rustdag! Het werd golfen. Omdat we 4 banen vooraf hadden gereserveerd moesten we ter plekke nog meer banen boeken. Dat was best lastig en zeker duur!!. Uiteindelijk konden we nog terecht op Glen Golf (die we dus al eerder gelopen hadden). De tweede keer was nog steeds een uitdaging, maar wel moest Frans een nieuw klassement openen, t.w. een “hole-in-one-klassement”. Na blinde afslagen gingen we boven zoeken naar onze ballen. We zagen er 3. De vierde lag in de hole (Luc, nogmaals gefeliciteerd!!). U zult begrijpen dat we al een bunkerklassement hadden naast de meer normalere individuele en team-klassementen.

De dag daarna liepen we de Haddington Golf Club, een parkbaan. Daar had Luc weer een primeur, t.w. een waterbal. Weer een nieuw klassement dus. In beide klassementen is hij de hele week niet verslagen overigens!!! De volgende dag nog een parkbaan: Castle Park. Een juweeltje verscholen wat meer in het binnenland. Zeker een aanrader om te gaan spelen. Ook deze had Christa van Fairway Golftravel voor ons gevonden. Daarna Gullane 2 en op de laatste dag nog Kilspindie, volgens meerderen van ons de meest oprechte linksbaan. Vervolgens de auto’s inleveren en ons melden op het vliegveld, waar we helaas tot de volgende ochtend moesten rondhangen totdat we in konden checken. Dit werd veroorzaakt doordat Schiphol veel vluchten had gecancelled. De terugreis was dus wel vermoeiend, maar we zaten vol met geweldige herinneringen en dat hielp!!!! 

Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken