Reisverslag Diva reis - Spanje

Reisverslag Diva reis - Spanje

betreft: reisverslag Diva reis - Precise Resort El Rompido - december 2021
auteur: Clazien van den Bosch

2022 2022 2022


Een nieuw jaar met een nieuw golfseizoen,
We gaan proberen om er weer iets moois van te maken.

Welkom in een nieuw jaar en wanneer je dit leest , leven we alweer in de 3de maand.

Verder moet je goed nadenken wat er verder gebeurt is, ja de lockdown, je booster wel of niet nemen. Geen nieuwe kleding kunnen uitzoeken in de winkels. Ja oke , we kunnen online shoppen maar dit is niet echt gezellig. Het bekijken van de kleding , het geluid van de kleerhangers die heen en weer worden geschoven aan het rek.
Ja maar ik wil niet klagen want terug te komen op een geluid die ik gehoord heb , is van een vliegtuig.
De golfbreak winterreis 2021 georganiseerd door Golfdiva Heleen en Christa van Fairway Golftravel mocht doorgaan naar El Rompido te Spanje.
Deze reis was van maandag 6 december t/m zondag 12 december en alleen bestemd voor Golfdiva’s, waaronder de 4 winnaressen van de ROAD2 Rompido 2020: Bianca, Gaby, Alice en Clazien.

DAG 1. De 37 deelnemende dames kon je makkelijk herkennen aan de ROZE koffers die naar de gate liepen om in het vliegtuig te stappen naar Faro. We hadden een goede vlucht en na landing gingen de bagageruimtes weer open en daar zag je weer die roze koffertjes. Veel passagiers en bemanning keken ook zo van…. Hoe origineel en leuk is dit. Ja en dat was het zeker.
Na je QR-code en pcr-test te laten zien, haalden wij onze ( grote) koffers en golftassen van de band. Altijd weer een gesleep en misschien toch weer teveel meegenomen. Hahaha.
Sommige onder ons hadden een huur-golfset en die werden dan in het hotel afgeleverd.
Zij hadden dat goed bekeken want je had 1 bagage-stuk minder. Bij dit soort dingen mis je de helpende handen van heren.
Transfer met een luxe touringbus van Faro naar Huelva in Spanje.
De stemming was goed en bij ontvangst hotel mochten wij zo alles in de hal laten staan en direct door naar restaurant want inmiddels was het 21.30 u dus wel tijd voor een hapje en een drankje.
4 Lange tafels stonden gereserveerd voor Golfdiva-tour.
Het eten was perfect en de eerste flessen vino’s waren zo leeg. Dit gaat een gezellige week worden dat zie je nu al gebeuren. De lady’s hebben zin in deze week.
De kamers zijn comfortabel , vriendelijk personeel , prachthotel El Precise gelegen aan de golfbanen, hier kunnen we ons wel vermaken.

DAG 2. Na een goede nachtrust en verrukkelijk ontbijt verzamelen we ons buiten bij de golfbaan El Rompido South Course voor de groepsfoto.
Heleen en Christa startten ons weg en we gingen met een zonnetje de baan in. Wat fijn geen dikke kleding , winterbroek maar heerlijk in jurk, ¾ broek met polo en windjasje/ trui of vest.
Prachtige baan daar zijn wij dames het over eens.
Wedstrijd-element kregen we na 18 hole’s namelijk chipwedstrijd op de puttinggreen.
De Queen of the green wordt donderdagavond bekend gemaakt.
Nicole uit onze flight lag er heel dichtbij. Spannend!

DAG 3. Met de touringbus naar Sevilla, een oude stad op ruim 1 uur rijden.
Prachtige dag met rondleiding van een gids, met een goede uitleg, veel foto- opnames, lunch , veel gezelligheid. Geslaagde trip. Voor diegene die in het hotel bleven, was een zonnebed een must en zij liepen ook nog 9 hole’s op de South. Ook zij vermaakten zich uitstekend. Het diner was uitstekend en daarna gingen vele dames nog de bar in.
Praten over de dag en dat hoorden je dan al van verre… gekakel. Ook werden er kaartspelletjes gedaan.

DAG 4.
Vandaag gaan we golfen op de North Course.
Toch een hele andere baan als South. Smallere fairway’s en meer bomen, wel uitdagender.
Mijn flight loopt een leuk balletje te spelen en daar kan ik zo van genieten.
Na hole 18 stonden Heleen en Christa weer klaar voor het volgende : putwedtrijdje.
Wie gaat het worden op deze snelle green? Vanavond horen wij dat tijdens de Bingo.
Ja na het diner hebben wij een heuse bingo-avond met mooie prijsjes. De balletjes-molen werd gedraaid door Christa en Heleen riep de nrs op. Uiteraard waren er toch weer valse bingo’s en eigenlijk hoort dat standaard bij dit spel.
Na het spel kregen we de uitreiking zie foto de winnende dames. De bar werd die avond druk bezocht.

DAG 5.
Excursie-dag met bezoek aan Palacio del Acebron en naar het legendarisch dorpje El Rocio daar wij ook de lunch gebruiken. Dit dorpje staat bekend om zijn zandpaden want er is daar geen stukje asfalt te bekennen. De bewoners rijden paard of ze gaan te voet.
Heel bijzonder zo ook de kerk. Was een mooie bezichtiging. Verder brengt de bus ons weer naar een wijnproeferij, genaamd Bodegas Oliveros.
Uitstekende uitleg hoe of wat door een knappe spanjaard en na de proeferij gingen er vele tasjes met flessen wijn de bus in. De knappe verschijning heeft geholpen. Hahahaha
Na het diner verzamelen in de concertzaal .
Daar werden we toegesproken door Heleen en Christa die hun dankwoordje uitspraken en liet ons de mode 2022 zien van Daily’s. ook werd er opgetreden door een Flamengo-groep.
Fantastisch, prachtig , mooi , indrukwekkend hoe dat wordt gedanst. Muy chappa.
Ook namens alle dames deed Clazien een bedankwoordje tot Heleen en Christa, voor alle mooie gifts, organisatie en voor de enorme gezellige week.
Daarna wisten weer veel dames de bar te vinden en het was wederom weer gezellig.

DAG 6.
Vandaag is het de terugreis-dag.
Het zit er weer bijna op en we vertrekken om 16.00 u.
Dus tijd genoeg na het ontbijt om je koffers weer in te pakken, een wandeling te maken en dan een lekkere lunch te nemen op het mooie terras met prachtig uitzicht over de baan.
Onze Max Verstappen rijdt zijn laatste wedstrijd om de wereldtitel te veroveren.
Spannend zien wij de race op onze i-pads en net voordat wij de bus instappen, gaat er een luid gegil door het hotel heen.
Ja toppie, super Max, gefeliciteerd met deze overwinning.
Wij ook superblij en zo gingen wij uit Spanje richting Portugal om naar Amsterdam te vliegen. Rond middernacht landden wij weer op Schiphol en na alle bagage, huggs en zwaaien reden we terug naar huis. Het is ineens stil geworden om je heen. Geen hola, geen gegil, geen buenas dias, geen fore, geen vino en geen gelach met tranen.
Yep, je bent weer gelandt in het normale en toch nu al stiekem zitten te denken aan een volgende golfvakantie……….nogmaals Heleen en Christa , grote dank voor alles.
Het was een mooie week met een goud randje. Of in de kleur ROZE?

Verder vond ik het weer leuk om voor jullie te schrijven,
Blijf gezond,
Liefs,
Cl@X.

Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken