Golf Beats Cancer Ardennen toernooi

Golf Beats Cancer Ardennen toernooi

Op uitnodiging van Fairway golftravel (waarvoor onze grote dank) hebben wij afgelopen weekend, 14 en 15 september, deelgenomen aan een golf weekend wedstrijd in België.
Goede doelen organisatie Golf Beat Cancer organiseerde zijn eerste Ardennen-golfweekend.
Golf Beats Cancer (https://www.golfbeatscancer.be/) is een organisatie die zich richt op het voorkomen en genezen van (darm)kanker.
De organisatie stelt dat er te weinig initiatieven voor de puur recreatieve golfer bestaan en organiseerde daarom dit golfweekend.

Op zaterdag speelden we op Five Nations Golfclub en op zondag op Durbuy Golf.
Er was zelfs een geëngageerd spreker, maagdarmspecialist Dr. Luc Colemont, ingevlogen om ons te vertellen hoe #poepsimpel het was om via een simpele test, die in België kostenloos wordt verstrekt, in een vroeg stadium te kunnen controleren op darmkanker.
Hoe vroeger geconstateerd hoe beter de overlevingskansen.

We werden bij aankomst opgevangen door onder andere de twee initiators: Frank Mooijaart en Herman Smet.
Waarschijnlijk geholpen door het mooie weer, was iedereen ook ontzettend aardig en gelukkig voor ons werden we, ondanks dat we in het franstalige gedeelte (Wallonië) zaten, in het nederlands toegesproken.
Anders zou het wel een erg zwaar weekend zijn geworden:-) Hoewel het dan wel weer goed voor m'n frans zou zijn geweest.

Zoals gezegd, was het weer perfect. Beter kon eigenlijk niet als men dit soort toernooien organiseert.
Zaterdag begonnen we op Five Nations Golfclub en hadden we de beschikking over een buggy, die was op deze baan zeer zeer welkom gezien het heuvelachtige terrein.
De baan was prachtig maar ook, zeker voor de wat minder getalenteerde golfer (moi), moeilijk vanwege de smalle fairways (zeker als je Heemskerk gewend bent) en het heuvelachtige terrein dat putten tot een nog grotere uitdaging dan normaal maakte.
Onze flightgenoten waren ook man en vrouw: Pim en Patsy van Baarle (?) waarbij Patsy zelfs nog een (teaching) pro bleek te zijn. Altijd handig om in de baan bij je te hebben, nietwaar?
De wedstrijd zelf was van mijn kant niet om over naar huis te schrijven maar gelukkig was Annette beter in vorm en ging er aan het eind van de dag zelfs met de 2e prijs vandoor.
Dat was nog wel even grappig omdat het in het frans werd omgeroepen en zij ook nog met haar meisjesnaam werd genoemd en dat niet verwachtte.

Zondag speelden we op Durbuy Golf en ook dat was weer een prachtige baan. Ook hier weer gelukkig de beschikking over een golfkart omdat het ook nu weer vrij up-and-down gaat om in golftermen te blijven.
Zelf had ik het idee dat de baan iets makkelijker was dan die op zaterdag maar met een slag meer haalde ik een punt minder:-(
Aangezien we nog zo'n 3,5 uur naar huis moesten rijden hadden we ook het plan opgevat om wellicht iets eerder afscheid te nemen om niet al te laat thuis te zijn.
Zeker omdat de prijsuitreiking pas rond half acht zou plaatsvinden en we (ik zeker niet) het idee hadden in de prijzen te vallen.
Maar, Annette werd al lichtjes op het hart gedrukt maar niet al te vroeg naar huis te gaan. En wat bleek? Nu had ze de 1e prijs.
Ook hier weer grappig: omdat het werd omgeroepen in het frans, dus première prix, vroeg Annette maar even voor de zekerheid welke prijs ze nu eigenlijk had gewonnen.
Daar was het ook gebruikelijk om te beginnen met de 1e prijs en daarna de andere, terwijl wij meestal andersom beginnen.
Hoe dan ook, het was het wachten en de lange reis terug wel waard.

Na de uitreiking hebben we de organisatie nogmaals hartelijk bedankt voor het weekend en de goede verzorging.
Moe maar voldaan zijn we uiteindelijk huiswaarts gekeerd.

 familie Hildering

Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken