Reisverslag Texel

Reisverslag Texel

Golfbaan: De Texelse
Review: Stef Buizer – Fairway Golftravel Group

De Texelse is een heerlijke baan en bij ieder weertype een geweldige ervaring. Prachtig glooiende fairways, mooie vergezichten, uitdagende holes en... enorm gastvrij. Mooie inland links baan waar de wind een altijd aanwezige factor is. Prachtige baan in uitgestrekt duin gebied. Uitstekende fairways en greens. De signature van Alan Rijks zie je overal terug. Absoluut een top baan om te spelen!

Ligging: *****
Glooiend: ***
Kwaliteit: ****(*)
Uitdaging: ****

Zo half April besloten wij als vriendengroep een paar dagen naar Texel te gaan. Mooi eiland met veel bezienswaardigheden, activiteiten….en een golfbaan. Dus ja, wat doe je dan als golfliefhebber en golfreis specialist? De Texelse een keer spelen uiteraard!

De ontvangst door Pamela Heerschap was bijzonder gastvrij. Prima uitleg over de baan en start locatie. Dus op naar de driving range om even wat ballen in te slaan. Omdat we in de ochtend vroeg speelden was het niet druk, dus we konden zelfs eerder afslaan. Eigenlijk weet je al na twee holes dat je op een bijzondere baan loopt. Niet alleen vanwege de variatie, maar vooral door de omgeving en uitstekend onderhouden baan (complimenten aan greenkeepers team onder leiding van Hans Witte). Glooiende, goed onderhouden fairways, strakke greens, maar ook (duin) gras waar je de bal soms niet meer in terug vindt. Dat en nog veel meer zoals diepe (pot) bunkers, vergezichten, duinlandschap en zelfs de schapen vormen een geheel met de baan. De 1e negen holes zijn iets minder uitdagend dan de 2e negen maar wees er blij mee want dan kun je alvast "een beetje in komen". De echte uitdaging vind je dus op de 2e negen die echt Schots aandoen: veel afwisseling, veel glooiingen (ondulaties), uiteraard veel helmgras en super snelle greens. En wat een uitzichten over de baan! Je bent er echt even tussen uit! Lijkt wel vakantie! Als klap op de vuurpijl vind je bij iedere hole een gedicht op de borden, probeer de tijd te nemen om ze te lezen. Best de moeite waard!

Bij het bestreden van het clubhuis na een rondje op de Texelse valt direct de gastvrijheid weer op (waar een Texelse Skuumkoppe uiteraard niet mag ontbreken). Sommigen zullen het clubhuis een keet noemen, maar bij ons voeren vooral het woorden gezellig en gemoedelijk de boventoon. Er zijn nog plannen genoeg zoals het verplaatsen van het clubhuis (door aanleg 2e negen is de ligging nu minder praktisch) en ook de positie van de driving range gaat wellicht veranderen. Kortom; genoten van deze prachtige baan, de kwaliteit, de variëteit en de mensen.

Ook een keer spelen op de Texelse?

Dat kan  bij ondermeer Grand Hotel Opduin voor €235,00 p.p. voor 2 nachten logies met ontbijt en 2 greenfees.
http://www.fairwaygolftravel.nl/accommodatie-grand-hotel-opduin

Grand Hotel Opduin is een 4-sterrenhotel en op minder dan 200 meter van de Koog (Texel) Het strand bereikt u op 5 minuten lopen. Het biedt een restaurant, waar Texelse Franse gerechten worden geserveerd met verse lokale producten, en uitgebreide wellness faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad. Er wordt dagelijks een typisch Texels ontbijtbuffet geserveerd dat bestaat uit boerenbrood, regionale kazen, zuivelproducten en zelfgemaakte jam. Grand Hotel Opduin maakt deel uit van de Slow Food Chefs Alliantie, wat betekent dat er voor de maaltijden alleen ingrediënten gebruikt worden die puur en eerlijk zijn en geen toegevoegde stoffen bevatten. Het hotel ligt in de duinen van een nationaal park.

Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken