A t/m Z

A t/m Z

Accommodaties
Alle hotelkamers inbegrepen in de beschreven arrangementen voldoen aan de eisen die gesteld mogen worden aan accommodaties van dit niveau. Ze zijn voorzien van alle moderne faciliteiten zoals televisie, telefoon en veelal van een minibar, kluisje en airconditioning. Tevens beschikken ze over een volledig ingerichte badkamer met toilet, bad en/of douche.

Afkortingen
Bij de omschrijving van de arrangementen wordt gebruik gemaakt van diverse afkortingen. De meest voorkomende zijn: L = logies / LO = logies met ontbijt / HP = halfpension / AI = All Inclusive / 2-pk =tweepersoonskamer / 1-pk = éénpersoonskamer / zz = zeezicht / o.a. = op aanvraag

Annuleringen
Helaas moet ik mijn boeking annuleren, wat is de procedure ?
Indien u onverhoopt moet annuleren bent u annuleringskosten verschuldigd. Afwijkende regels worden in de offerte meegedeeld. Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen, waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Een annulering wordt alleen in behandeling genomen op werkdagen tijdens kantooruren, kan alleen door de hoofdboeker gebeuren en moet schriftelijk bevestigd worden (reservations@fairwaygolftravel.nl). Annuleringen buiten kantooruren worden geacht te zijn verricht op de eerstvolgende werkdag.
U ontvangt van Fairway Golftravel een annuleringskosten nota. De kosten van de annulering kunt u bij een gegronde reden claimen bij uw verzekeringsmaatschappij. Indien er sprake is van een restitutie zal Fairway Golftravel het te crediteren bedrag binnen 7 werkdagen aan u restitueren.

Standaard annuleringskosten bij annulering door de reiziger
Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

 
- bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling (met een min. van 10 % van de reissom)
- bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 7de dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 7de kalenderdag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor vertrekdag: 90% van de reissom;
- bij annulering vanaf de 5e dag tot vertrekdag of later: de volledige reissom.

AFWIJKENDE ANNULERINGSKOSTEN:
- Aangekochte vliegtickets en bagage: 100 % annuleringskosten
- Groeps (vanaf 10 deelnemers)  & proreizen: Na inschrijving 100 % van het arrangement; tenzij anders vermeld in de boekingsbevestiging
- Sommige leveranciers hebben afwijkende annuleringskosten 

Algemene voorwaarden - zie link

- Fairway GOlftravel treedt op als bemiddelaar tussen de klant en de accommodatieverschaffer 

Arrangementen
De in onze brochure vermelde arrangementen zijn gebaseerd op een verblijf van 2 personen in een 2-persoonskamer, tenzij anders vermeld. Indien de reiziger alleen verblijft in een kamer, geldt er een toeslag voor het alleengebruik van de kamer en vaak ook voor de huurauto. De arrangementen zijn in veel gevallen aan te passen naar ‘tailor-made’ arrangementen die precies bij uw specifieke wensen aansluiten. Denkt u in dit kader aan een arrangement zonder vlucht, zonder auto, een ander hotel of andere
golfbanen of zelfs een compleet andere bestemming. Wij verzorgen snel een op maat gemaakte offerte!

Fairway Golftravel treed op als bemiddelaar tussen de klant en de accommodatieverschaffer.

Autohuur
Uw huurauto wordt gereserveerd bij gerenommeerde verhuurorganisaties. Bij de huur is inbegrepen: ongelimiteerd aantal kilometers, verzekeringen(*1) en belastingen. De huurperiode van uw auto wordt steeds berekend in periodes van 24 uur. Het kan voorkomen dat door uw vluchtschema een dag extra autohuur wordt berekend. Let op: in verband met de borgstelling bij het ophalen van de auto heeft de bestuurder een geldige creditcard nodig. (in sommige landen: geen American Express). Ter plaatse zijn soms contractkosten, wegenbelasting, airport tax of andere locale vergoedingen verschuldigd. *1: er geldt vaak een eigen risico – exacte informatie wat bij de autohuur is inbegrepen ontvangt u bij uw boekingsbevestiging. Wij adviseren u het huurcontract zorgvuldig door te lezen voordat u dit ter plaatse ondertekent. Vraag gerust naar een huurcontract in het Nederlands: deze zijn vaak beschikbaar. Let op waar u voor tekent bij het afhalen van uw huurauto. Controleert u de huurauto goed op eventuele beschadigingen, bij het ophalen en bij het inleveren van de huurauto.

Betaling
- Na ontvangst van uw factuur dient u een aanbetaling te voldoen van 20 % van de reissom exclusief de vluchten.
  De aanbetaling dient u binnen 7 werkdagen na de factuurdatum te voldoen.
- Als Fairway Golftravel voor u tickets heeft gereserveerd dient u deze inclusief de kosten voor de aangekochte bagage per omgaande
  te voldoen. De aanbetaling is dan 20 % van het landarrangement + de kosten voor de vliegtickets.
- Het restant bedrag dient u uiterlijk 6 weken voor vertrek te betalen.
- Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek dient de totale reissom in één keer te worden voldaan.

Boekingsklasse
Bij de arrangementen inclusief vlucht is de prijs gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse. Indien deze klasse niet meer beschikbaar is kan er sprake zijn van een toeslag.

Buggy’s
Op veel banen is een buggy aan te raden. Wij kunnen u vertellen op welke banen, wat de prijzen zijn en er desgewenst één voor u reserveren (maar nooit garanderen). De betaling dient ter plaatse te geschieden.

Chartervluchten
Bij chartervluchten zijn de vertrektijden ten tijde van de boeking vaak nog niet bekend. Zelfs na bekendmaking van de vertrektijden kunnen tot op de dag van vertrek (ook bij de terugvlucht) nog tijdswijzigingen plaatsvinden. Dit kan helaas ongunstig uitpakken voor de duur van uw verblijf. Het is verstandig hiermee rekening te houden bij o.a. de keuze van uw starttijden. Er is geen restitutie mogelijk voor niet genoten greenfees of andere onderdelen van uw vakantie, zoals maaltijden, als gevolg van ongunstige of
gewijzigde vluchttijden van uw chartervlucht.

Creditcard
U kunt niet per credit-card betalen.
 
E-mail adres
Ons algemene e-mail adres is info@fairwaygolftravel.nl. Ook hier kunt u terecht met al uw vragen.

E-News
Periodiek wordt middels e-mail een nieuwsservice (E-News) verstuurd met de laatste aanbiedingen. U kunt zich voor deze nieuwsbrief aanmelden en afmelden via onze website.

Facebook
Volg ons op Facebook om altijd de laatste aanbiedingen direct te kunnen bekijken: www.facebook.com/fairwaygolftravel.nl

Golfbagage
De meeste luchtvaartmaatschappijen rekenen een vast tarief voor het vervoer van uw golfbagage. Dit kan vaak vooraf via Fairway Golftravel worden voldaan of op de luchthaven bij het inchecken. Over de actuele situatie wordt u bij de reservering geïnformeerd. Fairway Golftravel is niet aansprakelijk voor beschadigingen aan uw (golf)bagage noch voor het te laat arriveren van deze (golf)bagage op de plaats van bestemming. U kunt via een goede reisverzekering de mogelijke schade dekken.

Handicapeisen
Op veel banen is een officiële handicap verplicht, vaak 28 voor de heren en 36 voor de dames. Laat u bij het reserveren goed informeren over de actuele situatie.

IAGTO
Fairway Golftravel is aangesloten bij IAGTO. Dit is een overkoepelende organisatie waarbij wereldwijd vele golftouroperators, hotels en golfbanen zijn aangesloten.

Incentives
Indien u als onderneming denkt over een incentive in binnenof buitenland, al of niet gecombineerd met aantrekkelijke golfmogelijkheden, geven wij u graag advies. Wij voorzien u snel van een op maat gemaakt voorstel dat aansluit op uw specifieke wensen.

Internet
Aanvullende informatie, nieuwe bestemmingen en de laatste aanbiedingen kunt u vinden op de internetsite www.fairwaygolftravel.nl.

Klachten / Ervaringen
Indien zich onverhoopt problemen voordoen tijdens de reis, meldt u dit dan s.v.p. direct aan de betreffende instantie (luchtvaartmaatschappij, autoverhuurder, hotel enz.). Zij zijn in staat u direct te assisteren en uw probleem te verhelpen. Mocht het probleem niet naar tevredenheid kunnen worden opgelost en is het probleem urgent, neemt u dan contact op met ons kantoor. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.30 – 17.00 uur op telefoonnummer: 0251 – 674 430. Eventuele klachten kunnen alleen in behandeling genomen worden indien u deze nog tijdens uw verblijf kenbaar heeft gemaakt bij de betreffende instantie. In het algemeen geldt dat wij zeer geïnteresseerd zijn in de ervaringen van onze klanten. Gezien het grote aantal bestemmingen die wij aanbieden is het onmogelijk om alle accommodaties jaarlijks te bezoeken en zijn wij dus afhankelijk van klanten die de moeite nemen ons over hun ervaringen te vertellen. Uiteraard horen wij het liefst positieve informatie, maar met kritische opmerkingen kunnen wij onze service verbeteren.

Luchthavenbelastingen
Alle beschreven arrangementen zijn inclusief luchthavenbelastingen. Deze luchthavenbelastingen zijn sterk onderhevig aan wijzigingen. Eventuele prijswijzigingen worden in de reissom verrekend. Ook eventuele nieuwe veiligheids- en/ of brandstoftoeslagen worden hierin verrekend. Bij de reservering wordt u vooraf geïnformeerd over mogelijke prijsstijgingen of toeslagen. In sommige landen wordt voor de terugvlucht op de luchthaven een vertrekbelasting geheven.

Openingstijden
Wij zijn maandag t/m vrijdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 0251 – 674 430. Uiteraard bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Castricum voor een persoonlijk gesprek.

Prijzen
De prijzen in deze brochure zijn gebaseerd op de bij Fairway Golftravel bekende bedragen ten tijde van het drukken van deze brochure. Indien mutaties in accommodatie- en/of vervoerskosten, belastingen (*) dan wel andere algemene heffingen of sterke fluctuaties in de valutakoersen daartoe aanleiding geven kan dit resulteren in prijswijzigingen. Wij zullen dit uiteraard zoveel mogelijk trachten te voorkomen. Tevens zijn wij niet gehouden aan kennelijke fouten, druk- en/of zetfouten. Fairway Golftravel heeft het recht om tot 7 dagen voor aanvang van de reis de reissom te verhogen in verband met wijzigingen in de vervoerskosten (met inbegrip van brandstofkosten), verschuldigde heffingen, belastingen en de toepasselijke wisselkoersen. Wij zullen daarbij aangeven hoe deze verhoging is berekend. Als de reissom wordt verhoogd nadat u reeds een factuur & bevestiging heeft ontvangen heeft u het recht om de reisovereenkomst te annuleren met aanspraak op restitutie, echter alleen binnen 2 dagen na ontvangst van de mededeling. Indien de reis in 2 perioden valt wordt de reissom hier op aangepast, bel of mail voor een op maat gemaakte offerte.

Reisvoorwaarden
Op verzoek kunnen wij u onze complete leveringsvoorwaarden toesturen.

Reserveren
U kunt bij ons telefonisch reserveren van maandag t/m vrijdag tussen 09.30 en 17.00 uur. U kunt natuurlijk ook voor (aan) vragen een e-mail sturen. Tijdens het reserveren vragen wij u om de namen (volgens het paspoort), geboortedata en handicaps van de deelnemers en uw adresgegevens. Tevens wordt gevraagd of u een reis- en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten en welke starttijden gewenst zijn. Indien u deze gegevens al bij de hand heeft, is uw reservering sneller geregeld. Naar aanleiding van uw reservering ontvangt u een ontvangstbevestiging (e-mail) met alle gegevens. Deze dient u zorgvuldig te controleren. De ontvangstbevestiging betekent dat uw reservering definitief is. Hierna sturen wij u een boekingsbevestiging met een factuur voor de reis. Op de factuur staan de betalingsvoorwaarden vermeld. Per factuur wordt 15 administratiekosten in rekening gebracht.

Starttijden
Eenmaal gereserveerde starttijden kunnen niet zonder kosten worden gewijzigd. Bevestigde starttijden tussen 08:00 en 13:00 uur worden als acceptabel beschouwd. Mocht u na ontvangst van uw boekingsbevestiging en factuur nog starttijden willen wijzigen (andere baan / andere datum) dan is dit mogelijk mits de leverancier geen annuleringskosten berekend. Voor deze wijzigingen berekend Fairway Golftravel € 15 administratiekosten.

Toeristen/gemeente belastingen
Bij veel accommodaties wordt toeristen/gemeente belastingen in rekening gebracht bij het uitchecken.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
Fairway Golftravel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Alle in dit programma gepubliceerde prijzen vallen daarom onder de garantie van SGR. De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst het vervoer omvat en de plaats van bestemming al is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. 
SGR nummer: 2599

Stichting Calamiteitenfonds Reizen
Fairway Golftravel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen in dit programma / op de Internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat als u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:
- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moetenaanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Verzekeringen
Het is sterk aan te raden bij uw reservering een annuleringsverzekering af te sluiten (zie ook onder ‘annuleringen’). De kostenbedragen 5,5% van de reissom excl. 21% assurantiebelasting en € 3,50 poliskosten. Een plaatsvervanger kunt u voor 1% meeverzekeren. Tevens kunnen wij voor u een reisverzekering op maat afsluiten. Wij hebben hiervoor een overeenkomst met de ‘Europeesche Verzekeringen’, een gerenommeerde partner op het gebied van verzekeringen.

Vluchten
Bij de meeste arrangementen zijn vluchten mogelijk vanaf Schiphol maar soms ook vanaf Rotterdam, Eindhoven, Maastricht, Brussel, Düsseldorf of andere luchthavens. Veel luchtvaartmaatschappijen hanteren het zogenaamde “boeken=betalen” principe waardoor een eenmaal gemaakte reservering niet meer kosteloos kan worden gewijzigd en er vaak 100% annuleringskosten gelden. Er worden door de airline ook kosten berekend indien de opgegeven namen niet exact overeenkomen met die uit de paspoorten. Laat u hierover goed informeren bij het maken van een reservering! Fairway Golftravel kan voor u de vluchtreservering maken (online) en berekend hier € 25,- boekingskosten per persoon voor (naast de verschuldigde boekingskosten van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij). Vluchten worden pas definitief gereserveerd nadat alle onderdelen van de reis akkoord zijn (hotel kamer / starttijden / autohuur), tenzijde anders overeengekomen. Voor het reserveren van Ryanair vluchten rekenen wij € 35 p.p.

Wijzigen
Wijzigingen in de reis kunnen, voor zover deze wijzigingen mogelijk zijn, tot 8 weken voor vertrek worden aangevraagd. Per wijziging zijn € 35 wijzigingskosten per persoon verschuldigd. Naast dit bedrag worden de wijzigingskosten die de leveranciers (luchtvaartmaatschappij / autoverhuurder / hotel etc.) in rekening brengen, doorbelast. Eenmaal geboekte vluchten kunnen niet meer geannuleerd worden of gewijzigd. (100% annuleringskosten)

 

Alle arrangementen zijn slechts voorbeelden – bel of mail voor een reis op maat
Fairway Golftravel - Stetweg 43D - 1901 JD Castricum - tel 0251-674430 - [verborgen e-mailadres]
keurmerken